Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
Ingrediente pentru 10 borcane de 400 g:
- 2 kg de ciuperci Pleurotus
- un morcov mare
- o ceapă mare
- o căpăţână de usturoi
- 0,5 l de oţet din vin
- 2 linguri de zahăr
- foi de dafin
- muştar boabe
- piper boabe
- cimbru uscat
- sare
Speli şi tai ciupercile în bucăţi mai mari, apoi le opăreşti timp de 8 minute. În acelaşi timp, pui la fiert o jumătate de litru de oţet cu un litru de apă, două linguri de zahăr, trei linguri de sare şi o lingură de cimbru uscat.
Pui pe fundul fiecărui borcan un pic de ceapă, un căţel de usturoi, câteva felii de morcov, o foaie de dafin, o linguriţă de piper boabe şi o linguriţă de muştar boabe. Pui ciupercile în borcane, fără să le îndeşi prea tare, apoi umpli borcanele cu oţetul clocotit.
Le pui capacele imediat, cât sunt fierbinţi, apoi le agiţi un pic, ca să se ridice aerul dintre ciuperci.
Pot fi consumate după 3 săptămâni.
- 2 kg de ciuperci Pleurotus
- un morcov mare
- o ceapă mare
- o căpăţână de usturoi
- 0,5 l de oţet din vin
- 2 linguri de zahăr
- foi de dafin
- muştar boabe
- piper boabe
- cimbru uscat
- sare
Speli şi tai ciupercile în bucăţi mai mari, apoi le opăreşti timp de 8 minute. În acelaşi timp, pui la fiert o jumătate de litru de oţet cu un litru de apă, două linguri de zahăr, trei linguri de sare şi o lingură de cimbru uscat.
Pui pe fundul fiecărui borcan un pic de ceapă, un căţel de usturoi, câteva felii de morcov, o foaie de dafin, o linguriţă de piper boabe şi o linguriţă de muştar boabe. Pui ciupercile în borcane, fără să le îndeşi prea tare, apoi umpli borcanele cu oţetul clocotit.
Le pui capacele imediat, cât sunt fierbinţi, apoi le agiţi un pic, ca să se ridice aerul dintre ciuperci.
Pot fi consumate după 3 săptămâni.
No comments:
Post a Comment