03 March, 2012

Pui cu ciuperci

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.



Ingrediente:
- 1 kg champignons sau Pleurotus
- un piept mare de pui
- 500 g smântână
- 2 cepe mari
- 2 morcovi zdraveni
- un ardei gras (preferabil roşu, pentru culoare)
- o legătură de pătrunjel proaspăt
- un pic de ulei
- 3 linguri de făină
- sare, piper

Ceapa tăiată "peştişori", morcovii tăiaţi rondele şi ardeiul tăiat cubuleţe le pui la călit într-un pic de ulei. Le laşi un pic, apoi adaugi la călit şi pieptul de pui, tăiat cubuleţe şi dat prin făină.

Când ceapa s-a înmuiat bine, adaugi şi ciupercile tăiate la călit. Apoi adaugi un pic de apă, dacă e nevoie, ca să aibă în ce să fiarbă timp de vreo 40 de minute. Dacă e nevoie, completezi apa din când în când, dar ai grijă să nu iasă mâncarea prea subţire !


După ce a fiert vreo 40 de minute, dacă e nevoie, o poţi îngroşa cu un pic de făină. O potriveşti de sare şi pui şi piper, cu generozitate, pentru că e mai bună un pic iute.

Stingi focul, adaugi smântâna şi pătrunjelul tocat şi le amesteci vârtos, îi trânteşti un capac şi o laşi un pic să se odihnească.













No comments:

Post a Comment