12 March, 2012

Paste alla carbonara

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente pentru 4 porţii:
- o pungă de paste (400 g)
- kaizer afumat sau costiţă afumată (300 g)
- smântână (400 g)
- parmezan ras (100 g)
- două ouă
- pătrunjel uscat
- sare, piper

Tai kaizerul (costiţa) în fâşii lungi şi subţiri şi le pui la prăjit (fără ulei) într-un vas încăpător. Pui sare şi un pic de piper. Cât timp sfârâie acolo în legea lor, baţi smântâna şi ouăle, până când obţii un amestec perfect omogen.

În acelaşi timp, pui pe foc apă cu sare pentru paste. (Eu prefer penne, dar merg orice paste fără umplutură.) Când apa clocoteşte, pui pastele la fiert. Respectă întocmai timpul de pe ambalaj, ca să iasă al dente.

Când kaizerul (costiţa) s-a rumenit, dai focul mic, adaugi pastele fierte şi un pic de pătrunjel uscat. Le mai ţii pe foc un pic, cât să se încingă bine pastele, amestecând încontinuu, ca să nu se prindă. Stingi focul, adaugi repede smântâna cu ou şi parmezanul ras. Amesteci viguros, ca să se coacă oul de la căldura pastelor, şi serveşti imediat, fierbinte.








No comments:

Post a Comment