24 March, 2012

Tocăniţă de ficat cu ciuperci

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 500 g de ficat de porc sau de viţel
- 500 g de ciuperci Pleurotus
- două cepe mari
- doi morcovi
- doi ardei graşi roşii
- 5-6 căţei de usturoi
- o cutie de roşii decojite în bulion
- un pahar de vin alb (200 ml)
- sos de ardei iute (chili, Tabasco)
- sare, piper

Într-un vas mare, într-un pic de ulei, pui la călit ceapa, ardeiul şi morcovul, cu un pic de sare şi un pic de piper. Când s-au înmuiat un pic, adaugi roşiile decojite tăiate în cubuleţe şi usturoiul tocat.

Adaugi ficatul tăiat în fâşii cât degetul şi ciupercile tăiate în bucăţi mari. Le laşi să se călească până când ficatul se deschide la culoare, amestecând din când în când, apoi adaugi vinul şi sosul de ardei iute şi le laşi să fiarbă la foc mic timp de 40-45 de minute, amestecând din când în când, ca să nu se prindă. Completează cu câte un pic de apă, dacă e nevoie, dar ai grijă să nu iasă mâncarea prea subţire !

După vreo 40-45 de minute, după ce a scăzut, opreşti focul şi o potriveşti de sare.

Merge bine cu mămăligă şi cu murături uşoare, un pic dulci, după reţeta bulgărească.








No comments:

Post a Comment