14 February, 2012

Tocăniţă de inimi şi pipote de pui

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente pentru 6 porţii:
- o casoletă de inimi şi pipote de pui (700-800 g)
- 3-4 cepe mari
- 4 morcovi
- un ardei gras roşu sau capia
- 4-5 căţei de usturoi
- 3 linguri de pastă de roşii
- un pahar mare de vin alb
- o lingură de boia dulce
- sare, piper

Speli şi cureţi pipotele şi inimile de pui. Pipotele le tai pe din două. Le pui la fiert în apă cu un pic de sare, timp de 2 ore. Ai grijă să completezi apa din când în când şi să iei bine spuma, ca să iasă supa limpede.

Toci mărunt ceapa, morcovii şi ardeiul capia şi le căleşti un pic în ulei, cât să se înmoaie. Adaugi inimile şi pipotele scurse bine şi le căleşti şi pe ele la foc iute.

Stingi cu un pahar de vin alb. Adaugi pasta de roşii, usturoiul tăiat felii şi boiaua dulce, acoperi tot cu supă de la inimi şi pipote şi laşi totul să fiarbă la foc mediu timp de o oră, amestecând din când în când, ca să nu se prindă. Completezi cu supă de carne, dacă e cazul, dar ai grijă să nu iasă sosul prea subţire. La nevoie, îl poţi îngroşa la sfârşit cu o lingură de făină.

Merge bine cu mămăligă sau cu piure de cartofi.


No comments:

Post a Comment