27 February, 2012

Tocană de cartofi

Băleşti după o mâncare ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant românesc ?
Încetează cu prostiile, pune pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi du-te la piaţă !


Ingrediente (6 porţii)
- 1 kg de carne de porc, mai grăsuţă
- 2 kg de cartofi, preferabil roşii
- 2-3 morcovi mari
- 2-3 cepe
- o lingură de untură (sau 3 linguri de ulei)
- 250 ml de suc de roşii
- pătrunjel (proaspăt sau congelat)
- sare, piper, boia dulce

Înainte de toate, pune la fiert un vas cu apă.

Într-o oală antiaderentă încăpătoare, căleşte ceapa tocată mai măricel până când se înmoaie un pic, apoi adaugă carnea tăiată în cubuleţe şi le căleşti pe toate împreună până când carnea s-a prăjit frumos pe toate părţile.

Adaugă morcovii tăiaţi rondele, sucul de roşii, nişte sare, piper, două linguri de boia, şi apă clocotită cât să le acoperi pe toate. Pune-i capac şi lasă-le să fiarbă încet timp de vreo 15 minute.

Adaugă cartofii tăiaţi în cuburi mici, amestecă bine şi completează cu apă clocotită doar cât să le acoperi pe toate. Pune-i capacul şi lasă oala pe foc potrivit încă 18 minute.

Stinge focul, adaugă pătrunjelul, amestecă bine. Potriveşte-o de sare. Pune-i capacul şi las-o să stea cel puţin juma' de oră.

Merge bine cu ceapă roşie şi cu ciuperci murate.


2 comments:

  1. Not gonna lie this is ABSOLUTE FIRE and a total hit with the fam ! My boys had seconds and would not stop racing about it

    ReplyDelete
  2. that would be raving 😂 not racing

    ReplyDelete