26 February, 2012

Icre de crap

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.


Ingrediente:
- 100 g icre de crap
- 3 linguri de griş
- zeama de la o jumătate de lămâie
- o ceapă mare
- ulei

Fierbi grişul într-un pic de apă, apoi îl laşi la răcit. Trebuie să iasă tare.

Zdrobeşti bine grişul împreună cu icrele, până iese un amestec omogen, apoi freci cu o lingură de lemn, adăugând mereu câte un pic de ulei.

Când amestecul s-a înmulţit suficient, adaugi zeama de lămâie. Dacă amestecul îţi pare prea gros, îl poţi subţia cu un pic de apă minerală.

Cureţi ceapa şi o zdrobeşti pe răzătoare. Pui mai întâi jumătate, amesteci bine şi guşti. Dacă e nevoie, după gust, adaugi sau nu şi restul de ceapă.




No comments:

Post a Comment