28 September, 2013

Paste cu ciuperci şi smântână

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente (patru porţii):
- o casoletă de ciuperci Pleurotus (500 g)
- o pungă de paste (400 g)
- două cepe
- 3-4 căţei de usturoi
- 300 g de smântână
- 200 g de caşcaval ras
- două linguri de unt
- două linguri de făină
- un pahar de lapte (200 ml)
- pătrunjel (verde, uscat sau congelat)
- sare, piper

Într-o tigaie încăpătoare şi antiaderentă (ceramică sau teflon) căleşti în unt ceapa tăiată "peştişori" până când se sticleşte, apoi adaugi ciupercile tăiate în fâşii subţiri şi le căleşti împreună încă vreo 10 minute, până când se rumenesc frumos.

Adaugi făina şi smântâna subţiată cu laptele şi amesteci bine. Tot acum pui şi usturoiul tocat mărunt, sare şi piper, şi dai în câteva clocote, până când se îngroaşă sosul.

Între timp, fierbi pastele în apă cu un pic de sare şi o lingură de ulei. Respectă întocmai timpul indicat pe ambalaj, ca să iasă al dente.

Când sosul s-a îngroşat, stingi focul şi adaugi pătrunjelul.

Torni sosul fierbinte peste pastele aşezate în farfurii şi presari deasupra caşcaval ras.









No comments:

Post a Comment