07 September, 2013

Gulaş de oaie

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 1 kg de carne de oaie
- 1,5 kg de cartofi
- 2-3 cepe
- un ardei gras roşu
- o cutie de roşii decojite (400 g)
- o lingură de untură
- boia dulce
- boia iute
- chimen
- sare, piper

Toci ceapa şi o prăjeşti în lingura de untură, într-o oală încăpătoare, până când se sticleşte. Apoi adaugi patru linguriţe de boia dulce şi o linguriţă de boia iute şi amesteci bine.

Adaugi carnea de oaie, tăiată în cubuleţe mici, şi laşi oala la foc potrivit. Carnea îşi va lăsa apă şi va începe să fiarbă. Îi aşezi un capac, dai focul mic şi o laşi la fiert timp de o oră şi jumătate. Din când în când, amesteci în oală şi completezi apa, dacă e nevoie.

Între timp, numa' bine cureţi cartofii şi ardeiul gras şi le tai cubuleţe (mai mari sau mai mici, după preferinţă).

După ce carnea a fiert o oră jumate, adaugi o jumătate de linguriţă de chimen, apoi verşi în oală roşiile decojite şi tăiate în cubuleţe, cartofii şi ardeiul gras, şi le laşi la fiert la foc mic, cu capac, încă o jumătate de oră.

O potriveşti de sare şi piper (e bine să fie un pic iute) şi o laşi să se odihnească un timp.

Merge bine cu pâine de casă şi murături.










No comments:

Post a Comment