15 September, 2013

Chili con carne

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente (şase porţii)
- 500 g carne de vită, tocată
- 3 cepe
- 4 căţei de usturoi
- un ardei capia (sau ardei gras roşu sau gogoşar)
- două cutii de fasole roşie (2x450 g)
- o cutie mică de porumb
- o cutie de roşii decojite şi tăiate (400 g)
- o linguriţă de chimen
- două linguriţe de chili
- ulei, sare, piper

Usturoiul, tăiat felii, îl căleşti timp de un minut în 3-4 linguri de ulei, apoi adaugi şi ceapa tocată şi o căleşti până când "se sticleşte".

Adaugi carnea tocată şi o zdrobeşti bine cu furculiţa, ca să se desfacă. Adaugi ardeiul capia tocat, chimenul şi chili şi le laşi la prăjit timp de vreo 10 minute, la foc iute, amestecând cu hotărâre.

Adaugi fasolea (scursă şi clătită), porumbul şi roşiile decojite. Le laşi pe toate să fiarbă la foc mic, cu un capac, timp de 30 de minute, amestecând din când în când. O potriveşti de sare şi pui şi nişte piper. Dacă e nevoie, pui câte un pic de apă, dar la sfârşit mâncarea trebuie să fie complet scăzută.

Se serveşte fierbinte.







No comments:

Post a Comment