05 April, 2012

Pulpă de curcan la cuptor

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- o pulpă superioară de curcan (1-1,5 kg)
- 5-6 căţei de usturoi
- două foi de dafin
- condiment pentru pui (sau doar sare şi piper)
- ulei

Pui în tava de friptură un strat de ulei, cât să acopere bine tot fundul, apoi aşezi pulpa de curcan, cu pielea în jos. Presari pe deasupra, pe pulpă şi în tavă, condiment pentru pui (sau doar sare şi piper) şi usturoiul tocat mai mare sau mai mărunt, după preferinţă. Pui şi foile de dafin.

Stropeşti pulpa cu un pic de ulei, completezi cu apă până aproape de marginea tăvii şi o bagi la cuptor la foc foarte mic. Din când în când, stropeşti friptura cu zeama din tavă şi completezi cu apă, când e nevoie.

După vreo 3 ore, chiar 3 ore jumate, când a prins o culoare frumoasă, e gata.

Merge bine cu mazăre în lapte sau cu cartofi piure sau prăjiţi.






No comments:

Post a Comment