14 April, 2012

Miel cu tarhon

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 1,5 kg carne de miel
- 2 cepe
- pastă de roşii
- un pahar mare de vin alb
- zeama de la o lămâie
- o lingură de tarhon în oţet
- ulei
- sare, piper

Speli carnea şi o tai în bucăţi. O pui la rumenit într-o cratiţă cu un pic de ulei, la un loc cu ceapa tocată.

Când ceapa s-a topit, iar carnea s-a rumenit frumos, adaugi tarhonul tocat, zeama de la o lămâie, o lingură de pastă de roşii şi un pahar mare de vin alb. Laşi la fiert la foc mic vreo 40 de minute, până când a scăzut frumos.

E un moment bun s-o potriveşti de sare. Dacă e prea subţire, o poţi îngroşa cu un pic de făină.

Merge bine cu piure de cartofi sau cu mămăligă.








No comments:

Post a Comment