14 April, 2012

Ştrudel cu brânză dulce şi stafide

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 500 g brânză de vaci
- 200 g zahăr
- 200 g stafide
- un ou
- un plic de zahăr vanilinat
- o lingură de smântână
- esenţă de vanilie
- două foi de plăcintă

Înainte de orice, pui stafidele la înmuiat în apă cu 2-3 picături de esenţă de vanilie.

Într-un castron, amesteci bine brânza, zahărul, zahărul vanilinat, smântâna şi stafidele înmuiate.

Tai foile de plăcintă în şase. Pui compoziţie pe jumătate de foaie, o pliezi şi o lipeşti. Le aşezi în tavă, pe hârtie de copt, şi le ungi bine cu ou bătut.

Le bagi în cuptorul preîncălzit şi le laşi la foc mic aproximativ 30 de minute, până când au căpătat o culoare frumoasă.







No comments:

Post a Comment