06 October, 2012

Budincă de griş


Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- şase ouă
- 11 linguri de zahăr
- o cană de griş
- trei căni de lapte
- un zahăr vanil(in)at
- un praf de sare
- dulceaţă sau sirop

Separi gălbenuşurile de albuşuri. Gălbenuşurile le freci cu opt linguri de zahăr. Baţi albuşurile spumă cu un praf de sare, apoi le amesteci bine cu gălbenuşurile frecate cu zahăr şi cu cana de griş.

Torni compoziţia într-un vas termorezistent (Jena), apoi îl bagi în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit.
(Nu e nevoie să ungi vasul.) (Atenţie ! Budinca creşte cam 50% în înălţime.)

Între timp, încingi pe foc cele trei căni de lapte cu trei linguri de zahăr şi cu plicul de zahăr vanil(in)at.

Când budinca e gata (în vreo 15 minute, când a căpătat o culoare aurie frumoasă), o scoţi din cuptor şi torni peste ea, cu un polonic, laptele îndulcit, fierbinte. Îi aşezi un capac sau o folie şi o laşi să se odihnească 10 minute.

O serveşti fierbinte sau rece. Merge bine cu dulceaţă sau sirop din dulceaţă.







No comments:

Post a Comment