14 July, 2012

Pulpe de pui cu cartofi noi la cuptor


Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente
- pulpe de pui
- cartofi noi
- usturoi
- ulei
- oregano uscat
- sare, piper

Speli bine cartofii noi şi îi tai în felii groase, cu coajă. Într-un castron, îi amesteci bine cu ulei, sare, piper şi oregano.

Îi aşezi pe fundul unei tăvi de friptură, pe un strat subţire de ulei. Pui deasupra pulpele (cu piele sau fără, după preferinţă), şi presari deasupra usturoiul tăiat în felii. Stropeşti cu ulei, apoi adaugi o cană bună de apă.

Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi o bagi în cuptorul bine încins, timp de 40 de minute, la foc mediu.

După 40 de minute, scoţi folia şi mai laşi tava în cuptor încă 15 minute.





No comments:

Post a Comment