28 October, 2017

Inimă de porc cu ciuperci şi smântână

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente (şase porţii):
- două inimi de porc
- 1 kg de ciuperci (champignons sau Pleurotus)
- două cepe măricele
- 3-4 căţei de usturoi
- 500 g de smântână grasă
- sare, piper

Tai inimile în două şi le speli bine de tot sângele rămas în interior, apoi le pui la fiert cu un pic de sare. Când încep să fiarbă, iei spuma, apoi le laşi pe foc mic, cu capac, o oră jumate.

Între timp, numa' bine cureţi şi toci ceapa (mărunt), usturoiul (mărunt) şi ciupercile (cum vrei tu).

Într-un vas mare antiaderent (teflon sau ceramic) pui la călit ceapa şi usturoiul într-un pic de ulei. Când s-au înmuiat, adaugi ciupercile, apoi şi carnea. Le laşi să fiarbă în zeama lor la foc potrivit, cu capac, amestecând din când în când, vreo 25 de minute.

Spre sfârşit, mâncarea ar trebui să fie scăzută complet. (Dacă nu este, o poţi îngroşa cu o lingură de făină.)

Adaugi smântâna şi omogenizezi totul bine. O potriveşti de sare şi îi pui şi nişte piper.

Merge bine cu mămăligă sau cu un orez simplu.






No comments:

Post a Comment