14 May, 2017

Puf de brânză

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 4 ouă
- 220 g de zahăr (100 + 120)
- 200 g de iaurt de băut
- 50 g de unt
- 400 g de cremă de brânză (Philadelphia)
- 100 g de făină
- o lămâie
- un praf de copt
- o fiolă (linguriţă) de esenţă de vanilie

Ingredientele trebuie să fie la temperatura camerei. Porneşte şi cuptorul de-acum, la foc mic.

Amesteci gălbenuşurile cu 100 g de zahăr, iaurtul, crema de brânză, coaja rasă de la o lămâie şi esenţa de vanilie şi le baţi bine pe toate. Adaugi făina amestecată cu praful de copt şi omogenizezi bine totul.

Separat baţi albuşurile cu restul de zahăr până iese o bezea ţeapănă.

Torni bezeaua peste compoziţie şi amesteci până la omogenizare.

Ungi bine cu unt o tavă antiaderentă (ceramică sau teflon), torni compoziţia în ea şi o bagi în cuptor. O laşi la foc mic, în legea ei, vreo 35-40 de minute, până când începe să se rumenească frumos.

O răstorni pe un platou şi o laşi să se răcească.
Merge bine cu sirop (sau dulceaţă) de fructe de pădure.






No comments:

Post a Comment