11 December, 2012

Supă de roşii cu cuşcuş


Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- un litru de suc de roşii
- 100 g cuşcuş
- două linguri de ulei
- o lingură de făină
- o ceapă mare (sau 2-3 mici)
- 1-2 foi de dafin
- vreo 4 linguri de zahăr
- sare
- o legătură de pătrunjel

Căleşti un pic făina în ulei, dar fără s-o laşi să se închidă la culoare, apoi adaugi sucul de roşii şi un litru de apă.

Adaugi în supă ceapa curăţată şi tăiată în sferturi (dacă e mare) sau întreagă (dacă sunt cepe mici). Pui şi foile de dafin. Laşi supa să fiarbă vreo 10 minute, ca să se înmoaie ceapa. Tot acum îi pui nişte sare şi zahărul, după gust.

După ce a fiert vreo 10 minute, adaugi cuşcuşul şi îl laşi şi pe el să fiarbă conform timpului marcat pe ambalaj (de obicei, vreo 8 minute).

La sfârşit, stingi focul, scoţi foile de dafin şi pui pătrunjelul tocat. Îi aşezi un capac şi o laşi un pic să se odihnească.

Vara, merge servită şi rece.





No comments:

Post a Comment