Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
- patru cartofi mari
- 200 g telemea de vacă
- 4-5 ouă
- 400 g de smântână
- un pic de unt
- caşcaval ras sau parmezan ras
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă, în apă cu sare. Ouăle le fierbi tari.
Cât timp dau cartofii în clocot vreo 30 de minute, numa' bine ai timp să razi sau să zdrobeşti brânza şi să cureţi ouăle şi să le tai în felii.
Cureţi cartofii sub jet de apă rece şi îi tai în felii. Ungi bine cu unt un vas de Jena şi începi să aşezi straturile: cartofi, brânză, ou, smântână. Din nou: cartofi, brânză, ou, smântână. Acoperi cu un strat de cartofi, mai pui un pic de smântână, caşcaval ras sau parmezan şi câteva cubuleţe de unt.
Bagi vasul la cuptor, la foc mijlociu, până când se rumeneşte frumos la suprafaţă.
No comments:
Post a Comment