05 April, 2012

Mazăre în lapte

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 1 kg de mazăre congelată
- un litru de lapte
- 5-6 căţei de usturoi
- 4 linguri de făină
- două-trei linguri de zahăr
- un pic de ulei
- o legătură de mărar
- sare

Pe fundul oalei pui un pic de ulei, cam 4-5 linguri, şi faci un rântaş uşor cu cele 4 linguri de făină. Amestecă bine, ca să nu rămână cocoloaşe, şi nu-l lăsa să se închidă la culoare. Trebuie să rămână alb.

Adaugă treptat laptele, amestecând încontinuu (ca să nu rămână cocoloaşe, exact). Tot acum adaugi şi usturoiul tocat mărunt sau mai mare, după gust, mărarul tocat, două linguri de zahăr şi nişte sare.

După ce ai pus tot laptele, iar amestecul e omogen, pune şi mazărea congelată. Las-o să fiarbă la foc mic 30 de minute, amestecând încontinuu, ca să nu se prindă. Spre sfârşitul celor 30 de minute, vezi dacă e nevoie s-o mai îngroşi cu un pic de făină sau s-o mai subţiezi cu un pic de lapte. Tot acum o potriveşti de zahăr şi de sare, după gust.

Merge bine ca garnitură la friptura de pui sau de curcan.







No comments:

Post a Comment