14 April, 2012

Ciorbă de miel

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 2 kg de carne de miel
- 2 cepe mari
- 2 morcovi mari
- o ţelină medie
- un cartof mare
- o cutie mică de mazăre
- un litru de borş
- 500 g de smântână
- sare, tarhon în oţet, leuştean proaspăt

Bucăţile numa' bune pentru ciorbă sunt capul (sau doar creierul şi limba, dacă eşti mai sensibil/ă), coada, coaste şi bucăţi de şiră, plus orice bucăţele rămase de la tranşare.

Speli bine carnea şi o pui la fiert într-o oală mare. Cât timp fierbe vreo juma' de oră şi îi iei spuma, ai timp să cureţi şi să tai ceapa, morcovii, ţelina şi cartoful. Le pui şi pe ele la fiert şi le laşi în pace încă vreo juma' de oră.

Adaugi borşul, mazărea şi o lingură de tarhon în oţet, tocat, şi o mai laşi să fiarbă 15 minute. Stingi focul, adaugi smântâna şi leuşteanul tocat şi amesteci viguros. Ăsta e  un moment bun s-o potriveşti de sare. Îi aşezi un capac şi o laşi să se odihnească.

Merge bine cu ardei iuţi muraţi.



No comments:

Post a Comment