Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
- 5 cartofi mari
- 3 linguri de făină
- 2 ouă
- 200 g de telemea sau brânză de burduf
- o lingură de untură de porc
- parmezan ras
- smântână
- sare, piper
Cureţi cartofii şi îi dai pe răzătoarea mare. Într-un castron mare, pui cartofii raşi, ouăle, brânza sfărâmată, făina şi un pic de piper şi le amesteci bine. Mai pune şi un pic de sare, dacă e nevoie.
Ungi cu untură un vas de Jena, torni pasta de cartofi şi o presezi cu furculiţa, ca să se aşeze bine. Presari deasupra parmezan ras şi îl bagi la cuptor, la foc mediu. Îl laşi vreo 40-45 de minute, până când capătă o crustă aurie-maronie frumoasă.
Îl scoţi din cuptor, îl ungi cu câteva linguri de smântână, îl tai şi îl serveşti fierbinte.
Merge bine ca garnitură la orice fel de friptură sau simplu, la un prânz mai uşor.
No comments:
Post a Comment