Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
Ingrediente (două porţii):
- trei cartofi mari
- 200 g costiţă afumată
- o ceapă mare
- o lingură de untură
- sare, piper, boia dulce
Cureţi cartofii, îi tai felii şi îi pui la fiert în apă cu sare. După ce apa începe să fiarbă, îi laşi 10 minute, apoi îi scoţi şi îi laşi la scurs.
Între timp, prăjeşti costiţa tăiată fâşii într-o lingură de untură, apoi o scoţi pe un prosop de hârtie. Pui la prăjit ceapa tăiată "peştişori", până când se închide la culoare, apoi o scoţi peste costiţă.
În untura rămasă în tigaie pui la prăjit feliile de cartof. După ce s-au prăjit pe-o parte, îi întorci, pui sare, piper şi o linguriţă de boia, apoi verşi peste ei costiţa şi ceapa şi le laşi până când s-au prăjit cartofii.
Se serveşte fierbinte, cu un pic de pâine de casă.
No comments:
Post a Comment