Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
Ingrediente:
- cartofi de mărime mijlocie
- usturoi
- ierburi de Provence
- boia de ardei dulce
- ulei
- sare, piper
Cureţi cartofii de coajă şi îi crestezi pe lat, pe aproape toată grosimea lor. În crestături pui usturoiul tăiat în felii subţiri.
Presari pe ei ierburi de Provence, boia dulce, sare şi piper, îi aşezi într-o tavă unsă cu ulei, apoi îi stropeşti şi pe ei cu ulei.
Bagi tava în cuptorul preîncălzit şi îi laşi la foc mediu-mare până când se rumenesc frumos (40-50 de minute). Din când în când, scoţi tava din cuptor şi stropeşti cartofii cu ulei din tavă, cu o lingură.
Merg bine fie ca atare, fie ca garnitură la... orice.
No comments:
Post a Comment