05 September, 2013

Ardei iuţi în oţet

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente (pentru patru borcane de 800 g):
- 1 kg de ardei iuţi
- oţet
- cimbru uscat
- mărar
- sare
- zahăr

Pentru borcanele de 800 g: Aşezi ardeii în borcane (întregi sau tocaţi, după preferinţă), apoi în fiecare borcan adaugi câte un praf de cimbru uscat, două linguri de mărar tocat, două linguri de oţet, o lingură de sare şi o linguriţă de zahăr, apoi umpli borcanele cu apă clocotită.

Le închizi ermetic imediat, cât sunt fierbinţi.

Pot fi consumaţi după trei săptămâni.


2 comments:

  1. He, he! Sunt următorii pe lista de bucătărit!

    ReplyDelete
  2. Sunt pe cale să fie opăriți :D Așteptăm cu nerăbdare să ne piște rezultatul!

    ReplyDelete