Băleşti după o mâncare ca la mama acasă ?
Cauţi pe net un restaurant românesc ?
Încetează cu prostiile, pune pe tine
un tricou şi tenişii şi marş la piaţă !
Ingrediente:
- un cap de peşte (crap)
- 1 kg de peşte rondele sau file (crap, somn, somon etc.)
- trei morcovi
- o ceapă
- doi dovlecei mici
- un ardei gras roşu
- o ţelină mică
- o cutie de roşii decojite în bulion
- 700 ml de borş
- pătrunjel
- leuştean
- sare
Toci morcovii, ceapa, dovleceii, ardeiul şi ţelina în cubuleţe ca pentru ciorbă şi le pui la fiert într-o oală mare (cca 5 l) cu nişte sare. Tot acum pui în oală şi capul de peşte, după ce l-ai spălat bine şi i-ai scos branhiile. Când încep să fiarbă, pune-le un capac, dă focul mic şi lasă-le la fiert vreo 30 de minute.
Între timp, pune borşul la fiert, apoi curăţă carnea de peşte de piele şi de oasele mari şi taie-o în cuburi potrivite. Zdrobeşte roşiile cu furculiţa. Toacă pătrunjelul şi leuşteanul.
Când legumele au fiert 30 de minute, scoate capul de peşte din oală. (Sau lasă-l, dacă ai destul loc în oală şi îţi place să-l demontezi în farfurie.) Adaugă în oală peştele, roşiile şi borşul fierbinte şi potriveşte de sare. Aduci oala la fierbere, dai focul mic, pui capac şi o laşi 15 minute.
Stingi focul, adaugi pătrunjelul şi leuşteanul, amesteci (cu grijă să nu fărâmiţezi bucăţile de peşte) şi o laşi să se odihnească, cu capac, măcar 15 minute.
No comments:
Post a Comment