26 August, 2019

Supă-cremă de castraveţi (rece)

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 4-5 castraveţi potriviţi
- 2-3 căţei mari de usturoi
- 300 g de iaurt
- 100 g de smântână
- o legătură de mărar
- sare şi piper

Curăţă castraveţii şi usturoiul şi taie-i în felii. Pasează-i cu un blender până când obţii o pastă omogenă. Adaugă iaurtul şi smântâna şi continuă să pasezi.

Adaugă sare şi piper după gust, şi mărarul tocat mărunt, şi amestecă bine cu o lingură.

Păstreaz-o la frigider. Merge bine vara, cu covrigi fierbinţi.


No comments:

Post a Comment