Băleşti după o mâncare ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant românesc ?
Încetează cu prostiile, pune pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi du-te la piaţă !
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant românesc ?
Încetează cu prostiile, pune pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi du-te la piaţă !
Ingrediente:
- juma' de kil de fasole uscată
- un ciolan afumat
- o palmă de şorici
- două cepe
- doi morcovi
- doi prostănaci
- o cutie de roşii cubuleţe în bulion (450 g)
- un pic de ulei
- o lingură de boia dulce
- cimbru
- sare, piper
Fasolea trebuie înmuiată în suficientă apă rece, peste noapte.
Într-o oală încăpătoare, pui la fiert ciolanul afumat întreg, la un loc cu şoriciul tăiat fâşii. Le laşi să fiarbă cu capac, la foc mic, vreo două ore jumate, aşa, până când carnea începe să cadă de pe os. Mai completează-i apa când e nevoie.
În momentul ăsta, în altă oală, pui la fiert fasolea. Scoţi toată carnea de pe oase, o tai în fâşii şi o pui înapoi în oală, lângă şorici, la foc mic.
Când fasolea a fiert 20 de minute, o strecori, arunci apa în care a fiert, şi verşi fasolea în oala cu afumături. Adaugi morcovii şi prostănacii cubuleţe şi le laşi pe toate la fiert la foc mediu. Completezi cu apă fierbinte cât e nevoie, ca să iasă o ciorbă mai grosuţă, aşa cum se cuvine.
Toci ceapa şi o prăjeşti într-un strop de ulei, cât să se înmoaie un pic. Adaugi roşiile în bulion, boiaua dulce, piper şi nişte cimbru şi le mai laşi un pic pe foc, apoi verşi prăjeala în oala de ciorbă.
Ăsta e un moment bun s-o potriveşti de sare şi de cimbru.
O mai laşi pe foc vreo juma' de oră sau mai mult, dacă e nevoie, amestecând din când în când în doru' lelii, până când a fiert bine fasolea, iar ciorba nu mai e limpede, ci s-a tulburat.
Merge bine cu pâine de casă şi ceapă de apă sau usturoi.
No comments:
Post a Comment