16 February, 2012

Fasole verde cu pui

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- o casoletă de aripi sau de ciocănele de pui
- 2 borcane de 800 g de fasole verde
- 2 cepe mijlocii
- 2 morcovi
- 5-6 căţei de usturoi
- un ardei gras roşu sau capia
- 2 linguri de pastă de roşii
- o legătură zdravănă de mărar
- ulei
- sare, piper

Înainte de orice, speli carnea şi o pui la fiert. Trebuie să fiarbă cam 30 de minute, până când începe să se desfacă de pe oase.

Între timp, cureţi şi toci ceapa, morcovii şi ardeiul şi le căleşti la foc iute, într-un pic de ulei. Pui nişte sare, piper, pasta de roşii şi carnea (desfăcută de pe oase, dacă ai folosit ciocănele) şi le mai căleşti câteva minute pe toate la un loc, la foc iute.

Adaugi fasolea verde, bine scursă, usturoiul tocat şi un pic din supa de carne. Laşi mâncarea să fiarbă vreo 15 minute, ca să se întrepătrundă bine gusturile, apoi stingi focul, adaugi mărarul tocat şi amesteci bine. O potriveşti de sare. Îi trânteşti un capac şi o laşi un pic să se odihnească.

Merge bine cu pâine prăjită şi cu o murătură uşoară, dulceagă, după reţeta bulgărească.








No comments:

Post a Comment