13 May, 2019

Tocană de inimă de porc cu ciuperci

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente:
- 2-3 inimi de porc (1 kg)
- 1 kg de ciuperci Pleurotus
- 3-4 cepe mari
- o căpăţână de usturoi
- 800 ml de suc de roşii
- 3 foi de dafin
- ulei
- sare, piper

Tai inimile în două şi le speli bine în apă rece, cu grijă să elimini toate cheagurile de sânge. Apoi le pui la fiert cu un pic de sare. După ce iei spuma, le laşi să fiarbă la foc mic, cu capac, o oră jumate.

Între timp, numa' bine toci ceapa mare, usturoiul, mărunt, iar ciupercile, în bucăţi mari.

Când inimile s-au fiert, le răceşti în apă rece, apoi le tai în cuburi sau în felii, mai mari sau mai mici, după cum preferi.

Într-o oală antiaderentă (teflon sau ceramică) pui nişte ulei, apoi pui ceapa la călit. Când s-a înmuiat, adaugi nişte sare, apoi ciupercile. Şi nişte piper proaspăt măcinat. Le căleşti pe toate împreună 2-3 minute, apoi adaugi în oală sucul de roşii, foile de dafin, inimile tocate şi usturoiul tocat.

Dai focul mare, îi aşezi un capac şi o laşi să fiarbă în legea ei vreo 15 minute.

Merge bine cu mămăligă sau cu piure de cartofi.



No comments:

Post a Comment