Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
Ingrediente:
- o varză mijlocie
- 200 g de tăieţei
- o ceapă albă, mare
- 3 linguri de ulei
- sare, piper
Toci (sau razi) fin varza, o freci cu un pic de sare şi o laşi vreo juma' de oră să se înmoaie un pic.
Într-o oală încăpătoare, prăjeşti în ulei ceapa tocată mărunt şi, când s-a "sticlit", adaugi varza scursă bine de zeama pe care şi-a lăsat-o.
Căleşti varza mult şi bine, vreo 40 de minute, până când s-a evaporat toată apa lăsată, iar varza s-a înmuiat, a scăzut şi s-a închis la culoare.
Între timp, fierbi tăieţeii în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Adaugi peste varză tăieţeii clătiţi cu apă rece şi scurşi bine, şi amesteci cu grijă.
Adaugi piperul măcinat (cam o lingură zdravănă) şi potriveşti şi de sare.
Merge bine fierbinte, dar şi mai bine merge rece.
No comments:
Post a Comment