Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.
Ingrediente:
- 300 g kaizer
- două fire de cabanos
- două fire de crenvurşti de porc
- două căni de mălai grişat
- brânză de burduf
- patru ouă
- caşcaval afumat
- unt
- sare
Cureţi kaizerul de şorici şi de cartilaje şi îl tai în fâşii subţiri. Tai şi cabanosul şi crenvurştii în felii subţiri. Le prăjeşti pe toate într-o tigaie de teflon, fără ulei (doar cât îşi lasă kaizerul), până când se rumenesc frumos.
Între timp, faci o mămăligă din două căni de mălai. Ai grijă să nu iasă prea vârtoasă. Potriveşte-o de sare, ţinând cont că afumătura, brânza de burduf şi caşcavalul pot fi şi ele sărate.
Tapetezi bine cu unt un vas de Jena şi torni în el jumătate din mămăligă. Pui apoi afumătura prăjită şi nişte brânză de burduf zdrobită cu furculiţa, apoi acoperi cu restul de mămăligă. Lasă loc de un deget până la marginea vasului.
Faci patru adâncituri în mămăligă şi spargi în ele ouăle, cu grijă să rămână gălbenuşurile întregi. Presari deasupra caşcaval ras, cu generozitate.
Bagi vasul la cuptor, la foc potrivit, până când capătă o culoare aurie, frumoasă.
Merge bine la cină sau la un mic dejun întârziat, de weekend.
No comments:
Post a Comment