06 March, 2012

Ficăţei de pui à la Oana

Salivezi după o mâncare din aia ca la mama acasă ?
Singura soluţie care îţi vine în minte
e să cauţi pe net un restaurant cu specific românesc ?
E momentul să încetezi cu prostiile, să pui pe tine
un tricou şi nişte tenişi şi să pleci la piaţă.

Ingrediente pentru şase porţii:
- o casoletă mare cu ficăţei de pui (700 g)
- o pungă de paste (400 g)
- două cepe mari
- o căpăţână de usturoi
- un pahar mare de vin alb, sec
- o legătură de pătrunjel
- sare, piper

Toci ceapa (mai mare sau mai mic, după plac) şi o prăjeşti un pic într-o lingură de unt, într-o tigaie de teflon, doar cât să se înmoaie.

Pui şi ficăţeii (curăţaţi şi spălaţi bine), sare şi piper după gust, plus paharul de vin. Îi laşi la înăbuşit, dar nu uita să-i întorci din când în când.

După ce şi-au schimbat culoarea, adaugi câte un pic de apă. Îi laşi la foc mediu, până scade sosul. Şi nu uita să-i întorci din când în când.

Între timp, pui pastele la fiert. Respectă timpul marcat pe ambalaj, ca să iasă al dente.

Când ficăţeii sunt aproape gata, adaugi usturoiul tocat şi pătrunjelul tocat. Adaugi şi pastele fierte, fierbinţi, şi le amesteci bine pe toate la un loc.









No comments:

Post a Comment